Tekan Ajee

Buat Banner Bergerak

Assalamualaikum korang semua...Hye!!

Hri ni Mia nk ajar wat banner bergerak....

Npe tiba2 je nk buat ni?
Tdi Mia godek2 blog INI

Mia ade nmpak dye buat banner,tiba2 rse jeles lak..hehe
Sbb tu lah serta merta tengok kt SINI

Tpi banner ni guna photoscape tau..
Korang nk tau x buatnye mcm mne?

Ikut steps2 Mia tau..

1.Korang pergi buka Photoscape then tekan dekat tempat mcm kt gmbar ni..
*klik untuk lebih jelas

2.Klau dh tekan tu kan ade button add kt hujung situ..Korang tekan situ tau.

3.Korang pilih lah gambar yg korang suke..

4.Klau korang nk lambatkan/cepatkan pergerakan gmbar tu,korang tekan Change Time tau!

5.Klau dh puas hati dgn banner tu,korang save.

Dh save?Bagus..Korang x tau nk upload kt blog mcm mane?Ikut step seterusnye.

6.Mcm mane nk upload kt blog ni??Haaa,,,Korang tekan je SINI

7.Upload banner tdi kt situ tau.

8.Kalau dh dipload korang copy direct link.

9.Log In > Dashboard > Design > Add A Gadget > HTML/JavaScript

10.Paste kn code tu..Cube save n tengok balik.

Boleh x?Klau x boleh kena teruskan bace,.

11.X boleh??Takpe2..Korang copy HTML Image then paste kt tempat tadi..Jadi kan..

   Cakap pasal banner ni Mia nk minta tolong sikit.Tolong letak banner Mia kt blog korang..Anyway,~SELAMAT MENCUBA~




Dah bace?Like jer..Comment jgn lupe.. =)

3 comments:

  1. oh..cam tu baru tau..ingatkan kena buat banner flash tadi

    ReplyDelete
  2. yeahhh!. bru tau , lau buat photoshop pening ..
    n cube laa

    ReplyDelete

Commentlah..X payah malu2..Mia syg korang kalau korang comment :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...